BulgarianEnglish
×

SEO анализ или проверка на сайта - защо ни е нужен?


За да подготвим ефективна стратегия за вашата SEO оптимизация, е нужно първо да прегледаме детайлно вашият уеб сайт и да установим неговите плюсове и минуси към момента. След преглеждането на сурс кода на заглавната и дъщерните страници, ние ще можем да ви насочим към слабостите в структурата и кодовете във вашия сайт и да ги отстраним ефективно. Много важни са мета данните и името в адрес бара след кликане на дадения бутон, при неправилно изписване - получвате неправилно позициониране в интернет пространството. Разполагаме с множество сео инструменти и специализиран software, за да бъдем максимално точни в одита си.

Вътрешна сео оптимизация или 'ON PAGE SEO'

Вътрешната СЕО оптимизация представлява, задълбочено изследване на всеки код във вашия сайт и пренаписването му по правилен начин. Истината е че много сайтове не са конструирани по правилния начин. Липсата на ключова дума в 'H' таговете, карта на сайта, както и забраните във robot.txt файла, превръщат вашия сайт във статична и трудно откриваема страница. Неправилно зададени настройки за генериране на 'име в адрес' (линк на подстраниците показващ се в брауз панела) и липсата на мета описание - отдалечават вашия сайт от първите позиции при търсене.
След първата стъпка 'SEO анализ' на вашия сайт е нужно да се направи вътрешна СЕО оптимизация и тогава да продължи към Външна сео оптимизация и линк билдинг.

Външна СЕО оптимизация (OFF PAGE)

Външната СЕО Оптимизация, е процес в който се изграждат обратни връзки към вашия сайт от сайтове с висок PR (ранк на страница спрямо google), както и сайтове със сходна тематика. Тук предлагаме изготвяне на цялостна стратегия за популяризиране на вашия сайт чрез похвати като CPC (cost per click), банер кампании, платени реклами в гугъл, текстови карета, 'pop up' реклами, флаш анимации, апликации за социални мрежи, лендинг страници.

Какво оценява Google page rank?

Google page rank представлява оценката на гугъл за вашия сайт. Колкото повече ключови думи свързани с дейността ви съдържа вашият сайт и колкото повече обратни връзки има към него - google ще повиши оценката на сайтът ви и съответно ще го издигне в класирането.
Теорията е че най-важните страници в интернет са страници с повече линкове водещи към тях. PageRank определя линковете като гласове от анкета. Колкото повече линкове - толкова по висока оценка.
Смисълът е че щом друг сайт харесва вашият сайт и слага линк водещ към него, значи ви се е доверил и ви препоръчва.
Ето защо преди да се започне платена реклама в интернет е неоходимо да се направи сериозен link building в сайтове с висок PageRank.